Sign up for klostervangen.dk newsletter here...Print?Tell a friend about this page...

3. januar 2015:

Klostervangen krakelerer?!
Artikel om Klostervangen på BL's hjemmeside.

Læs hele artiklen her...


Som formand for Afd. 25, Klostervangen må jeg dog understrege, at der er en række faktuelle unøjagtigheder i artiklen:

 1. Så vidt jeg ved er der 10 opgange med 22 lejligheder i Grønnegade og 5 opgange med 32 lejligheder i Langelandsgade. Hvordan Arne Tollaksen får det til 443 lejemål kan jeg ikke forstå - end ikke hvis han tæller institutionen med. Men måske hørte Journalist Martin Krappe forkert?
   
 2. Ja, udsigten fra 11. sal er god i Grønnegade: Man kan når vejret arter sig se Mols sog Samsø mod øst og fra den sydvestvendte altan kan man i klar vejr se til Skåde og Jelshøj mod sy og Brabrand og Gellerup mod vest. Men jeg har nu til gode at se Sikkeborg (som ligger ret lavt), så hvor den udsigt kommer fra ved jeg ikke!
   
 3. Det er korrekt at afd. 25, Klostervangen af Landsbyggefonden har fået et forhåndstilsagn om kr. 115 millioner, men vi har jo søgt om at få financieret ca. det dobbelte - ellers får vi problemer med at financiere hele renoveringsprojektet. Så vi håber vel også på at Landsbyggefonden vi låne os mere end de kr. 115 millioner, der er givet forhåndstilsagn om?!
   
 4. Både journalist Martin op fotograf Simon var på besøg i Grønnegade 121, 11. tv - og måtte selvfølgelig gå fra elevatoren på 10. sal og op på 11. sal. Fotografen kørte endda ned og op igen for at tage endnu et billede, så hvorfor artiklen omtaler to højhuse på 12 og 16 etager er mig uvist.
   
 5. Som formand har jeg udtalt at boboerne i Klostervangen ikke er en homogen masse: Vi er meget forskellige - i  alder, af etnicitet, i husstandens størrelse og i husstandens indkomst.
  Jeg har også udtalt at kommunene har benyttet sig flittigt af deres ret til at anvise op til 1/4 af lejlighederne.
  Jeg har også udtalt, at nogle af Klostervangens beboere har misbrugsproblemer og at en del beboere må leve med dagligt at være vidner til det narkosalg, der foregår i nærområdet.
   
 6. Som formand har jeg ikke udtalt at beboere i Klostervangen med sociale problemer ikke har interesse i at huslejen stiger. Hvad jeg derimod har udtalt er, at der i Klostervangen er en del beboere - både blandt de ca. 25 % af beboerne som er anvist af kommunen og blandt de øvrige - som i forvejen har en stram økonomi, og hvis man ikke har råd til at blive boende efter renoveringen  pga. store huslejestigninger, så vil gruppen af økonomisk trængte naturligvis gerne have at huslejestigningen bliver så lille som mulig.

Men bortset fra disse unøjagtigheder, så er det jo fint at der også fra BL bliver sat fokus på Klostervangens renoveringsprojekt...


 

Written by Anders T. NielsenNews ID: 7

Return to News Index...